VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó Budapest - (2011. május 27. - 2011. május 28.)

Web: www.sportagvalaszto.hu

A tavaly országossá bővült rendezvénysorozat idén tovább folytatja küldetését, a sportágak kipróbálási lehetőségén túl a megjelenő élsportolókkal, olimpikonokkal való találkozás lehetőségével (sőt, sok esetben együtt sportolással) is életre szóló élményt nyújtva a gyerekeknek, látogatóknak.
2011-ben a fővárosi két (májusi és szeptemberi) rendezvény mellett már legalább húszra bővül a vidéki helyszínek száma.
A fővárosban május utolsó hétvégéjén már nyolcadik alkalommal kerül sor a rendezvényre, amelynek célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. A rendezvényen lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együttsportolásra a helyszínen megjelenő élsportolókkal.
A fogyatékkal élőket is várják!
A májusi VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón lehetőség nyílik a fogyatékossággal élők sportjainak megismerésére, kipróbálására is. Sok szeretettel várjuk azokat, akik ily módon érintettek, de természetesen azokat is, akik ugyan az épek táborába tartoznak, de szívesen megismernék a fogyatékossággal élők világát, sportolási lehetőségeit és példaértékkel bíró életszemléletét!
A rendezvény helyszíne: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/b

Séták az Imagine Budapest szervezésében Budapest - (2011. május 28. - 2011. június 25.)

Web: www.imaginebp.hu
E-mail: info@imaginebp.hu

Májusban a szecessziós Schiffer-villa és a Gellért hegy titkainak feltárására invitálnak, júniusban pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Villányi úti arborétumában kalauzol az Imagine Budapest és meghívott szakértői.

Nagy szabadítás - a Rezső mentőakció Budapest - (2011. május 28. )

Web: www.krimiestek.hu

Rezsőt, a kabalamacit elrabolták. Csak néhány nyomot hagytak hátra..
Most egy 12 főből álló elit csapatot toborzunk, akik elég bátrak ahhoz, hogy Rezső kiszabadítására induljanak. Fizikai és mentális rátermettségre szükség lesz, ahogy kalandvágyra és agilitásra is. Ez a nyomozás más, mint az eddigiek. Itt már nem babra megy a játék, hisz egy medve élete a tét.
Titkon folyvást rettegtünk, hogy Rezsőnek, a krimiestek.hu kabalamacijának egyszer valami baja lesz: leöntjük kávéval, vagy becsukódik a feje az ajtóba, vagy felfeslik a hátán a varrás, ilyesmik. Ám azt egy percig sem gondoltuk, hogy az éjszaka kellős közepén betöri a főhadiszállás ablakát egy velejéig gonosz kabalafigura-tolvajbanda és elemeli Rezsőt a pihenőhelyéről, felbecsülhetetlen kárt okozva ezzel lelkünknek.
De mi sem vagyunk restek és nem volnánk méltóak nevünkhöz, ha ne alakítanánk ki egy speciális nyomozóegységet Rezső felkutatására és kiszabadítására. Szerencsére a rablók hátrahagytak néhány nyomot, amin elindulhat a csapat. Ezekről időben tájékoztatjuk a jelentkezőket. Az akciót május 28-án kell végrehajtani, a maximális létszám 12 fő.
Nincs tehát más teendő, mint jelentkezni az osztagba, melynek egyetlen, szent és sérthetetlen célja szegény Rezső kiszabadítása. Elengedhetetlen feltétel a mentális rátermettség, valamint a meggyőződés, hogy szeretett kabalamacink még életben van.
Ez a játék más, mint az eddigiek. Több, mert hosszasabb és aktívabb igénybevételt kívánnak meg a feladatok. Más, mert csak egy tucatnyian vehetnek részt rajta és csapatot alkotva kell teljesíteniük.
A játék időtartama: nagyjából 2-3 óra
Ami rátok vár: jó néhány kőkemény fejtőrő és feladat egy haláli küldetés során, melyben szem nem marad szárazon a nevetéstől..
Jelentkezni és helyet foglalni az info@krimiestek.hu címen tudtok. Ide várjuk a felmerülő kérdéseket is.
A részvétel fejenként 2490,- forint.

 

Gyereknap a Vadasparkban

  

Május utolsó vasárnapján minden gyermek (14 éves korig) ingyenesen látogathatja a Budakeszi Vadasparkot, és ha itt vagytok, próbáljátok ki magatokat a régi és a modern játékokban, vegyetek részt lebilincselően érdekes állatbemutatókon.
Régi és modern játékok tervezői, készítői teszik lehetővé, hogy e jeles napon játékos kedvű felnőttek és gyerekek együtt élvezzék a közös Játék örömét! Toma és Csapata várja a játékos kedvűeket! A történeti játékkincs gyűjteményük, akár sokórás különleges időtöltést adhat bármely korosztályú és érdeklődésű, játszani nem rest vendégnek.
A régmúlt idők játékai, az ókortól a közelmúlt néprajzáig, autentikus eszközök közreműködésével. Dió, érme, kötelek, pálcák nagyszámú arzenálja, rendszerink hat tematikai csoportban elkülönítve. Van itt Fülöp szigeteki krumpli vívás, ókori Görög diótorony, vagy a legényes Orosz bothúzás. A hat állomáson több tucat autentikus mókát próbálgathatnak és tanulhatnak meg a résztvevők.
A játékok 10 órától kezdődnek.
A részvétel díjmentes.
Az állatbemutatókon megismerhetjük, hogy milyen állatok élnek a környezetünkben, parkjainkban, kertünkben, vagy akár a lakásunkban? A bemutató keretein belül a környezetünkben élő állatokat testközelből figyelhetjük meg és sok-sok érdekességet hallhatunk róluk. Testfelépítésükről, tulajdonságaikról, életmódjukról és velük kapcsolatban való helyes viselkedési formákról.
Az előadások szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor kezdődnek a vadaspark színpadán és az alkalmazkodás mestereiről szólnak.

 

Gyermeknap a Gyermekvasúton

   

2011. május 29-én vasárnap színes gyermeknapi programokkal várják a gyerekeket és szüleiket Hűvösvölgyben.

A Hűvösvölgy állomás előtti téren délelőtt 10:00 órától a következő érdekes programokat kínáljuk:
- alkotóház
- arcfestés
- trambulinasztal
- aktív játékok
- társasjáték sarok
- óriás társasjáték
- lecsúszó pálya
- laser tag paintballpálya
- Samsung-sátor
- mini KRESZ
A színpadon egymást váltják a különböző fellépők. Koncertek, táncbemutató és más műsorszámok szórakoztatják a gyermeknapra látogatókat:
- 10:00 - beköszönő, játékok, táncklub fellépése
- 10:30 - Marcipáncica
- 11:30 - rendőrkutyás bemutató
- 12:00 - Moha bácsi családi műsora
- 13:00 - Fülöp Tibor bűvész bemutatója
- 13:30 - JP Dance Company (showtánc)
- 14:00 - rendőrkutyás bemutató
- 14:30 - Vadócok (Csóti Orsi és tánccsapata)
- 15:00 - Animal Cannibals koncert
- 16:00 - Madarak házibulizenekar koncertje
Az állomás előtti téren egy veterán tűzoltóautó kiállítva lesz megtekinthető.

Látogatható lesz a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállító terme. Működő terepasztalokat, vitrinben kiállított modelleket és vasúti relikviákat fognak bemutatni.
A 11:30-kor és 14:00 órakor kezdődő rendőrkutyás bemutatót a Hűvösvölgy állomás előtti téren rendezzük. A kutyák és trénereik kiképzési feladatokat, valamint különböző látványos, életszerű helyzeteket mutatnak be.
15:00 órakor lép színpadra az Animal Cannibals. Koncertjük évek óta a hűvösvölgyi gyermeknap egyik meghatározó programja.
A Gyermeknap a Gyermekvasúton című rendezvény díjmentesen lesz látogatható. A tizennégy éven aluli gyerekek - a rendezvény szponzorainak jóvoltából - gyermeknapon díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasút vonatain.
Egy rövid, ideiglenesen összeállított vágányon lehetőség lesz kipróbálni a Gyermekvasút kézi hajtányát.

Szerző: voragi  2011.05.25. 10:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr482930960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása