Judafest Budapest - (2010. november 14. - 2010. november 21.)

Web: www.judafest.org

Idén már harmadszorra lesz zsidó gasztronómiai fesztivál a Gozsdu Udvarban. November 14-től 21-ig hét teljes napon át uralják a Gozsdut a tradicionális mellett a modern zsidó konyha ízei és illatai. Maceszgombóc, sólet, gefillte fis, flódni, kugli, Hámántáska, cimesz, kindli, hummusz; a Tátsd a szád! Fesztivál után mind finoman ismerős lesz.

Egy egész hetet szánnak arra, hogy bemutassák a lehető legszélesebb spektrumát a zsidó ételeknek, étkezési szokásoknak és az őket körülvevő kultúrkörnek.

A fesztivál nyitónapján az ízkavalkád mellett színes programok is várják az érdeklődőket. A zsidó étkektől illatozó passzázsban a zenei aláfestést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Largo Egyesületének utcazenészei gitáron, klarinéton, tangóharmónikán húzzák és fújják, valamint fellép Meir Hermon izraeli énekes-gitáros művész is.

Fellépnek a "Nénik a gangon" produkció művészei. Katlan Tóni látványkonyhájában minden nap más és más gastroblogger főzi meg kedvenc zsidó ételeit.

Egy élő "Gourmet-robot", azaz egy ínyencségeket osztó ételautomata járja majd a Gozsdu Udvart. Főzhetünk még együtt Tiborral, az óriásszakáccsal, a "Célkóstolóban" jutalom jár a jól működő ízlelőbimbókért, a kibuc élménykiállításon kipróbálhatjuk, hogy milyen az íze a közös munkával készült ételnek és lesz még mindenféle vásári mulatság.

A rendezvényen az "Üres asztal" várja a látogatók élelmiszeradományait, melyeket jótékonysági célra ajánlanak fel.

A gyerekközönség sem unatkozhat, őket játszóház, ételes, italos kézműveskedés, társasjátékok, meseállomás és meglepetés koncert várja.

Éttermek: Carmel kóser étterem, Carimama kóser pizzériája, Humuszbár vegetáriánus étterem, Symbol Budapest étterem, Fanan, Katlan Tóni Konyhája, Hummus Point, Goli Kosher Catering
Kávézók, teázók: Qawa Art of Coffee, Wissotzky Tea, Doblo borkereskedés és élménytér
Cukrászdák: Fröhlich cukrászda, Raj Ráhel Flódnija, Szövetség utcai Cukrászda

 

Szerző: voragi  2010.11.18. 15:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr252457321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása