1. október 11. (vasárnap) 10-16 óra Központi Könyvtár

Megbocsátás Napja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában  2015. október 11-én, vasárnap, 10 órától 16 óráig. 
Az október 11-én visszahozott, lejárt határidejű, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyvekért ezen a napon nem számítunk fel késedelmi díjat! 

A megbocsátás a nem hagyományos dokumentumok (CD, CD-ROM, videó, DVD) késedelmi díjára és a régebben keletkezett, be nem fizetett tartozásokra nem vonatkozik. 
 A Könyves Vasárnapon térítésmentes beiratkozást biztosítunk olvasóink számára a 2015. december 31-ig tartó időszakra. 

A Zenei Gyűjtemény a Könyves Vasárnapon zárva tart, ezért ott a Megbocsátás Napja 2015. október 12-én, hétfőn lesz.

Országos Könyvtári Napok a 2. régió könyvtáraiban2015. október 5-11.

A IV., VI., VII., XIII., XIV., XV. és XVI. kerületi könyvtárak programjai


2015-ben már tizedik alkalommal számos rendezvénnyel várják a könyvtárak országszerte látogatóikat az Országos Könyvtári Napok keretében. A rendezvénysorozathoz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár idén is - mint minden évben - csatlakozik.

A könyvtári napokhoz kapcsolódóan igénybe vehető kedvezmények: 

A Könyves Vasárnapon (október 11-én) nyitva tartó könyvtárainkban (lásd lent) ingyenes beiratkozási lehetőséget kínálunk a 2015. december 31-ig tartó időszakra. 

„Megbocsátás Napja”: a Könyves Vasárnapon visszahozott, lejárt határidejű, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyvekért ezen a napon nem számítunk fel késedelmi díjat! A Könyves Vasárnapon zárva tartó könytárakban október 12-én, hétfőn lesz a Megbocsátás Napja. A megbocsátás a nem hagyományos dokumentumok (CD, CD-ROM, videó, DVD) késedelmi díjára és a régebben keletkezett, be nem fizetett tartozásokra nem vonatkozik.

Az október 5. (hétfő) és október 10. (szombat) között beiratkozó vagy olvasói tagságát hosszabbító olvasók 2015. november 5-ig ingyenes wifi hozzáférést kapnak azokban a könyvtárakban, amelyekben igénybe vehető ez a szolgáltatás. 

A könyvtári napok hetében az audiovizuális dokumentumok (CD, DVD, hangoskönyv) kölcsönzésére „kettőt fizet hármat vihet” akciót hirdetünk. 

A 2. régió könyvtáraiban (észak- és kelet-pesti könyvtárak) az alábbi programokkal várjuk az érdeklődőket. Programjainkon a részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 

2015. október 6. (kedd)


Összefogás az egészségünkért! - egészségnap a Füredi Könyvtárban a MATURE Egyesület közreműködésével 
Füredi Könyvtár, 16-19 óra


 Bababarát könyvtár - a Süni baba-mama klub keretein belül egy védőnőt látunk vendégül. 
Sashalmi Könyvtár, 10.30


Kőarcok - beszélgetés Hucskóné Kovács Máriával, egykori kollégánkkal, egyben a Kassák Alkotóművészek Társasága Egyesület elnök titkárával aktuális fotókiállítása kapcsán. 
Kassák Könyvtár, 16 óra


  1. október 7. (szerda)
  • A fájdalom értelme- Dr. Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia vezetőjének előadása 
    Dagály utcai könyvtár, 17 óra


Beülhetsz egy tűzoltóautóba! - az újpesti Tűzoltóság bemutatkozása, amely egyúttal izgalmas technikatörténeti bemutató is lesz. A bátrabbak felkapaszkodhatnak egy igazi tűzoltóautóra! 
Király utcai könyvtár, 16 óra


 Partnerségben a biztonságos életért - Szaszkó Péter rendőrfőtörzsőrmester, körzeti megbízott előadása 
Sashalmi Könyvtár, 15 óra


Játék a versekkel! - verses foglalkozás, valamint beszélgetés az időskori biztonságérzetről és a közbiztonságról az idősek világnapja alkalmából 
Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár, 10 óra

  • Olvassunk együtt! Van kedvenc könyved? Hozd be és olvassuk el közösen a legjobb részeket! Beszélgessünk, oszd meg a többiekkel a kedvenceidet! 
    Rákosi úti Könyvtár, 16 óra
  1. október 8. (csütörtök)


 Kiállítás ritka betegségekkel élők alkotásaiból, az idei pályázat anyagából. Előadó: Bencsikné Mayer Mónika, a Cri Du Chat Baráti Társaság elnöke. 
Babits Mihály Könyvtár


 Időskori egészségvédelem - a kerületi idősgondozási szakértője az időskori betegségek megelőzéséről tart előadást. 
Zsókavár utcai könyvtár, 15 óra


Találkozás Vadadi Adriennel, az „ovis mesék” írójával - ismeretterjesztő foglalkozás óvodásoknak. A foglalkozás kiemelt témája az egészség:a mozgás fontossága, az egészséges táplálkozás, a tisztálkodás. 
Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár, 10 óra


  1. október 9. (péntek)


 Olvassunk együtt! - a Kamaszkodó keretein belül. A tavalyi "Olvas az ország" akció folytatása pár perces kamasz felolvasókkal. 
Dagály utcai könyvtár, 17 óra


 Anya, magánember és NŐ - beszélgetés a modern női szerepekről a kortárs irodalom tükrében. Meghívott előadó: Tarjányi Tímea. 
Babits Mihály Könyvtár, 17 óra


 Ki vagyok én? - irodalmi játék gyerekeknek: néhány mondatban bemutatkoznak a gyermek- és ifjúsági regények, mesék szereplői. Vajon mindegyiküket ismered? 
Rákosi úti Könyvtár, 16 óra


 Esti mese minden este - találkozó Süveges Gergő műsorvezetővel, aki feleségével négy gyermeket nevel, és életük fontos része a mindennapi olvasás. 
Eötvös utcai könyvtár, 18 óra

 2015. október 10. (szombat)

  • Könyvtári Show - könyvismertetők rendhagyó módon fiatal amatőr előadóművészekkel, a helyi Koma Színház tagjaival. 
    Zsókavár utcai Könyvtár, 10-12 óra
  1. október 11. (vasárnap) – Könyves Vasárnap

A Könyves Vasárnapon rendkívüli nyitva tartással és teljes szolgáltatással várjuk Önöket az alábbi három könyvtárban. Ezen a napon térítésmentes beiratkozási lehetőséget is kínálunk a 2015. december 31-ig tartó időszakra.
Itt a király, hol a király avagy Mátyás az álruhás - mese-játék a Ramazuri Bábszínház előadásában 
Dagály utcai könyvtár, 11 óra; nyitva tartás: 9-13 óra


„Ez aztán tud, ez a Shakespeare William” - interaktív játéksorozatunk első része Lamb: Shakespeare mesék. c. műve alapján. 
Király utcai könyvtár, 10 óra; nyitva tartás: 9-13 óra


 „Minden ujjamra egy” címmel interaktív bábkészítés, azt követően pedig bábelőadás Majoros Ágnes bábművész és Király-Nagy Éva kézműves közreműködésével 
Zsókavár utcai könyvtár, 10 órától; nyitva tartás: 9-14 óra


Folyamatos program a Könyvtári Show keretében 2015.október 5-október 9-ig

  • Kép-rejtvényes közmondások- 12 kép - 12 közmondás: O. Nagy Gábor születésének 100. évfordulója alkalmából. Az Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár és a Tomori Pál Tagiskola Mackóvár Szakkörének közös kiállítása. 
    Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár

 Ez aztán tud, ez a Shakespeare William”

  • Játékos drámaismereti foglalkozás, ingyenes beiratkozási lehetőség és „Megbocsátás Napja”: rendkívüli nyitva tartással várjuk Önöket 2015. október 11-én, vasárnap 9-13 óráig.
  • Az újpesti Király utcai könyvtár szeretettel várja önt és kedves családját 2015. október 11-én (vasárnap) 10 órakor a Könyves Vasárnapon indulóinteraktív játéksorozatunk első részén. A játékos drámaismereti foglalkozás a Lamb testvérek Shakespeare meséin alapul. 10-99 éves korig ajánljuk! A részvétel ingyenes. 

    A Könyves Vasárnapon 9 és 13 óra között rendkívüli nyitva tartással várjuk olvasóinkat. Ezen a napon ingyenes negyedéves beiratkozás váltható könyvtárunkba.

    Szintén ezen a napon lesz a hagyományos Megbocsátás Napja: a lejárt határidejű, de még fizetési meghagyás alá nem eső könyvekért ezen a napon nem számítunk fel késedelmi díjat! (A megbocsátás a nem hagyományos dokumentumok (CD, CD-ROM, videó, DVD) késedelmi díjára és a régebben keletkezett, be nem fizetett tartozásokra nem vonatkozik.) 

Cím:

Király utcai könyvtár
1042 Budapest (Újpest), Király u. 5.

Telefon:

(1) 369-4979

E-mail:

fszek0401@fszek.hu

Szerző: voragi  2015.10.02. 16:08 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr307882054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása