műKINCSvadászat 4.


Hans Christian Andersen:
A rút kiskacsa

Márciusban Shakespeare Lear királya volt a műKINCSvadászat témája. A foglalkozáson résztvevők számára Lear egyértelműen a hatalom megtestesítője volt, aki szánalmasan ragaszkodott uralmához. A csoport többsége úgy értékelte, hogy Lear megérdemelte sorsát, ostobán és naivan viselkedett a lányaival, miközben nem ismerte őket eléggé, emiatt őszintén nem is szerethette őket. Azt kapta, amit érdemelt.
A beszélgetés legvégén elképzeltük, mi lett volna, ha nem hal meg Lear és a csoporttagok egy napot vele kettesben tölthettek volna egy zárt szobában. Ön mit tenne ebben a helyzetben? Vigasztalná? Feloldozná? Kérdőre vonná? Szívesen fogadom gondolataikat! Ha kedvük tartja, írják meg a soron.ildiko@oik.hu e-mail címre, hogyan képzelik el Learrel töltött egy napjukat! A foglalkozásról részletesebben olvashat a könyvtár blogjában, a Kávészünetben.

Áprilisban is szeretettel várunk minden érdeklődőt a biblioterápiára!

"A hónap irodalmi műKINCSe" ebben a hónapban
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa
című műve lesz.

Mi van akkor, ha más vagy, mint a többi? Csak a mesében lehet kacsából hattyúvá válni? A mű boncolgatása során igyekszünk kapcsolódási, azonosulási pontokat keresni saját és a műben szereplők élete között. A beszélgetéseken az adott mű élményszintű megismerése a cél, így "A hónap irodalmi műKINCSe" ismerete nélkül is bárkinek, bármikor be lehet kapcsolódni.


Az időpont: 2010. április 29. 17 óra,
a helyszín a könyvtár rendezvényterme.

A foglalkozásokat Sóron Ildikó biblioterapeuta, a könyvtár tájékoztató könyvtárosa vezeti. Engedjen az irodalom csábításának!

Szerző: voragi  2010.04.22. 12:55 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr271942392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása