HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓ

Budapesti Mahler-Ünnep

2012. szeptember 7. (17.00) BRITTEN: NOÉ BÁRKÁJA

Helyszín: Fesztivál Színház

Britten: Noé bárkája, op. 59 –gyermekopera
Közreműködik: Budapesti Énekes Iskola (művészeti vezető: Bubnó Tamás és Mezei János), a Budapesti Fesztiválzenekar tagjai, valamint zeneiskolások

A 2012. szeptember 7. péntek, 17.00 órakor kezdődő koncert „A Fesztiválzenekar a gyermekekért” jótékonysági előadás. A bevételt a BFZ a gyermekek zenei nevelését segítő programja keretében a Parafónia Zenekarnak ajánlja fel.

2012. szeptember 7. (19.45)

A BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR HANGVERSENYE

Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem:Gyöngyösi Levente: III. (Születés) szimfónia (I. Fogantatás, II. Belül, III. Születés, IV. Kívül)
Mahler: V. (cisz-moll) szimfónia
Vezényel: Fischer Iván

2012. szeptember 8. (15.30)

A BUDAPESTI FESZTIVÁLZENEKAR HANGVERSENYE

Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem:Gyöngyösi Levente: III. (Születés) szimfónia (I. Fogantatás, II. Belül, III. Születés, IV. Kívül)
Mahler: V. (cisz-moll) szimfónia
Vezényel: Fischer Iván

Street Food Show Budapest - (2012. szeptember 7. - 2012. szeptember 9.)

 A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára a Food Show-t, hogy egy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az Év Étterme cím jelöltjeit, trombitálja össze a legismertebb gasztrobloggereket (Blogkóstoló), mutassa be a legjobb hazai alapanyagokat és főzőiskolába hívja a gyerekeket.  
           Az idei rendezvény a legfontosabb elemeit megtartja a tavalyi mustrának, de azzal, hogy a gálavacsorán kívül, a rendezvény a közösségi élet, főként pedig a gasztronómia egyik legfontosabb színhelyére, egy piacra, a Hold utcába költözik, még izgalmasabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. Ezúttal nem termelőket, árusokat, nyersanyagokat mutatunk be, hanem egy csavarral az utcát költöztetjük be a csarnokba. A hazai street food legjavát invitáltjuk meg a Hold utcai piacra.
Időpont: 2012. szeptember 7-9. éjfélig Helyszín: Hold utcai Vásárcsarnok - emelet
A belépés ingyenes!

 

Toldi 80 Budapest - (2012. szeptember 8. )

          Toldi 80 - Ünnepi vetítések és programok a Toldiban 2012. szeptember 8-án!
"Ez itt a nagyapám fejszéje. Apám új nyelet faragott bele, én meg a vasát cseréltem le..."
"Épp hogy hazaérkeznek az indián nyárba, kémlelik az eget, a naplementét és a Holdat, ahogy gömbölyödik. És bár mindegyik ugyanaz - akárhonnan nézik -, mégsem látják ugyanolyannak. Kicsit mi is így vagyunk a Toldival. Mi, akik itt dolgozunk, soha nem fogjuk tökéletlennek látni (mintha állandóan nyaralnánk), még akkor sem, ha tudjuk, min kell változtatni. A maga nyolcvan évével nem a legöregebb, és nem is a legpatinásabb. Ám falai közt mégis mindig újítók bújtak meg csendben... ilyen a Toldi.
     Ennek a nyolcvan évnek örülünk! Ezeknek az éveknek, melyek nem múltak el nyomtalanul, még ha néha túl csendesek is voltak. Mindig mutatott utat, vagy ha tetszik: alternatívát.
        Az ünnepi repertoár az idő nyomvonalán haladva az elmúlt évek sikereiből és emblematikus eseményeiből áll össze. Premier előtti vetítésekkel (Lawless, Your Sister's Sister, Monsieur Lazhar), az Iparművészeti Egyetemen tanuló fiatalok munkáival (MOME kisfilmek), a magyar film utánpótlás-generációjának munkáival (SZFE kisfilmek),
független filmesek kreációival (Inforg blokk) vagy az éppen harminc éve bemutatott 'Megáll az idő' újra-premierjével várjuk a közönséget. Mindezek után egy laza csótányderbivel emeljük az ünnep fényét, majd saját zenéikkel végre, és a közízléssel szembefordulva Cadik, Mango és Minek teszi a dolgát hajnalig."

 A Közmédia Napja Budapest - (2012. szeptember 8. )

Ha népszerű műsorok képviselőivel akarsz találkozni élőben, akkor a Millenárison a helyed szeptember 8-án: ekkor tartja a közmédia nyílt napját, ahol bárki bárkitől kérdezhet, bekukkanthatsz a színfalak mögé, a nap végén pedig egy újabb crossover koncertet, a Szimfonik Live 2.0- t hallgathatod meg - mindezt ingyen.

VI. Kerti Vasutak Találkozója és Kiállítása

"Ahol kicsiny mozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park"

Utazz gőz- vagy dízelmozdonyok mögött Európa legnagyobb, vasúti élményparkjában!
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Kerti Vasutak Találkozója a Vasúttörténeti Parkban, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. Dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán a gyermekek, felnőttek örömére és akinek kedve van, fel is ülhet mögéjük. Természetesen lehet hajtányozni, nagy mozdonyon utazni, fordulni a fordító-korongon, bekukkantani a Vasútmodell-házba is.
Különleges lehetőség ezen a hétvégén: hosszú idő után első alkalommal kerül befűtésre a TRUMAN gőzmozdony, melyet a látogatók is kipróbálhatnak.
A gőzmozdonyon való utazás ára: 2.000 Ft/4 fő
Jegyet a Büfében és a Főpénztárban válthatnak.
Aki szeretné mindezt kipróbálni, jöjjön szeptember 8-án és 9-én a Vasúttörténeti Parkba!
NYITVA TARTÁS
A rendezvény mindkét nap 10.00-18.00-ig látogatható.

Vidám Doboz Napok

Ismét itt a Vidám Doboz Napok! Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) idén is megrendezi nagy sikerű környezetvédelmi akcióját. A rendezvény keretében legalább 10 darab italos kartondobozért cserébe ingyenes gyermekbelépőt ad a szervezet szeptember 8 és 9-én a Fővárosi Állat- és Növénykert főbejáratánál felállított gyűjtőpontnál. A Vidám Doboznapok célja, hogy felhívja a gyerekek és rajtuk keresztül szüleik figyelmét a környezettudatos életmód és az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének fontosságára. A szervezők minden nap reggel 9-től délután 17 óráig várják a környezetvédő gyerekeket és családjaikat.
Az ingyenjegyeket legalább 10 darab, 1 literes (5 db 2dl-es ) dobozért cserébe vehetik át a gyerekek. A gyermekjegy megváltása 2 éves kortól szükséges és 14 éves korig érvényes.
Bővebb információ a www.italoskarton.hu vagy a www.zoobudapest.com oldalon!

 XXI. Kolibri Évadnyitó Fesztivál Budapest - (2012. szeptember 8. )

Szeptember 8-án, szombaton a hagyományokhoz híven egész napos családi programmal nyitják meg az új évadot. A Jókai téren és a színház épületében tartott ingyenes rendezvényre az ország minden részéből érkeznek a vendégfellépők, és az olasz La Baracca társulata is színesíti a műsort két előadással. A fesztivál alapítója, Kemény Henrik először hiányzik a szereplők sorából, emléktábláját ünnepélyes keretek között avatják fel délelőtt.
A belépés díjtalan!
Helyszín: VI. kerület, Jókai téri játszótér és a Kolibri Színház (VI., Jókai tér 10.)

 Magyar Dal Napja Hévíz, Budapest, Szombathely, Baja, Eger, Hajdúnánás, Salgótarján, Sepsiszentgyörgy, Zsira - (2012. szeptember 8. - 2012. szeptember 9.)

Idén ötödször lesz Magyar Dal Napja. A magyar dalokat és szerzőket népszerűsítő országos program mára szinte népünnepéllyé vált. Ötödik éve tehát, hogy hagyományosan minden szeptember második vasárnapján egy teljes
napig - a csatlakozó helyszíneken és a médiában - kizárólag magyar nyelvű dalok, számok, nóták, azaz magyar szerzemények hallhatók. Idén nyolc magyarországi településen (továbbá két tiszteletbeli határon túli MDN-helyszínen, Kassán és Sepsiszentgyörgyön), valamint tizennégy budapesti színpadon zajlanak az élőzenei produkciók szeptember 9-én. Évről-évre egy vidéki város elnyerheti a Magyar Dal Fővárosa címet. Idén Szombathelyé a kitüntetett szerep, és nemcsak azért, mert a Magyar Dal Napját alapító Presser Gábor is koncertet ad, hanem mert rendkívül változatos programokkal készültek a magyar dal ünnepére.
Mindezek mellett idén is várják az érdeklődőket a szervezők a Magyar Dal Napja felvezető programjára, a Dallamos Villamosra. A népszerű kezdeményezés keretében a budapesti 4-es villamos vonalán nosztalgiajárat indul szeptember 2-án (vasárnap) és szeptember 8-án (szombaton), melyen ismert és még kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadását szórakozhatja végig az utazóközönség.

 

Szerző: voragi  2012.09.07. 15:30 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr594761498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása