A http://www.port.hu oldalon találtam ezeket, figyelmetekbe ajánlom,

 

Hangszerek napja - 20 éves a Hangszerészképző Iskola Budapest - (2011. május 20. - 2011. május 22.)

 

A 20 éves Hangszerészképző Iskola jubileumi rendezvénysorozatot szervez az Iparművészeti Múzeumban. Az eseményen nagyszabású hangszerkiállítással, előadásokkal, pódiumbeszélgetésekkel és záróhangversennyel ünnepel a magyar hangszerész társadalom.

Minden rendezvény nyitott és ingyenes! Szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel a zene és hangszerek világa!

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Hangszerészképző Szakközépiskola, a Magyar Hangszerész Szövetség, a Hangszer és Zene és az Iparművészeti Múzeum közös rendezvénye.

 

 
 

Múzeumok Majálisa Budapest - (2011. május 21. - 2011. május 22.) 

Web: www.majalis.hu , E-mail: info@hnm.hu

A 2011-es Múzeumok Majálisán közel 100 múzeum várja az érdeklődőket a legkülönfélébb programokkal és foglalkozásokkal.

Május 18-át már a Múzeumi Világnapként tartjuk számon, és a népszerű világszintű esemény népszerűségét kihasználva 1996-ban a Magyar Nemzeti Múzeum életre keltette a Múzeumok Majálisát, amely összefogja a magyar múzeumi világot és egy nagyon színvonalas és mindenki számára elérhető többnapos kulturális eseménnyé nőtte ki magát.

Ebben az időszakban a múzeumok kiállításai ingyenesen látogathatók, ezzel támogatva a nemzeti műkincseink és kulturális örökségeink népszerűsítését és védelmét.

Május 21-22-én a Magyar Nemzeti Múzeum épületében és a Múzeumkertben rengeteg színes program várja a majálisozókat. Gyerekeket és felnőtteket egyaránt szeretettel várnak a múzeumok képviselői és a turisztikai szervezetek.

 

XXII. FLORALIA - Római tavaszünnep Aquincumban Budapest - (2011. május 21. - 2011. május 22.)


Web: www.aquincum.hu

Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum XXII. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát. Flóra a virágoknak és a virágzásnak, de e mellett a tavasz, a termés és a termékenység - a nők anyai reményeinek patrónája is volt.
Szinte már hagyományként fiatal virágkötők virágkötészeti munkáikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet erre az alkalomra.
A program ideje alatt a látogatók az ókort idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe: kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszert, sarut, kerámia edényeket, érmet készíthetnek, szőhetnek. Színházi előadás, pantomim, római ruhabemutató, légiók felvonulása, mesterségek bemutatója, gladiátorviadalok szerepelnek még a hétvége ajánlatában. A gyerekek a kézműveskedés mellett részt vehetnek római gyermek és ügyességi játékokban is.

Ezek mellett római büfé római ételekkel, és Római kocsma várja az érdeklődőket.

Életmód bemutatók (Római, kelte, germán, druida): Legio Brigetio, Norde Gard, Teut Os - Szarvas törzs, Szürke Falka, Nova Roma Pannonia, Familia Gladiatoria, Történelmi, Kulturális és Hadtörténeti Hagyományőrzésért Alapítvány
 
Folyamatos programok:
Gladiátorsimogató, gladiátoriskola, fegyverpróbák és hadi bemutatók római kort idéző csapatokkal.

Gályával a Dunán - indulás a Graphisoft parkból 11.00-15.00 között.

Ókori kézművesség bemutatása és vásár

Virágkötészeti bemutató és vásár

A magyar botanikus kertek bemutatkozása (Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége)

Római büfé és Gladiátorok kocsmája (La Fiesta Étterem)

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

Belépőjegyek:
Felnőtt: 1500,-; Diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők: 750,-; Családi (2 felnőtt + 1 gyerek): 3500,-, minden további gyermek 300,- Ft/fő
Római ruhában érkezve: 750,- (felnőtt) és 600,- (gyerek)
Szakmai- és csoportos diákjegy (10 fő felett): 600,-
Gálya jegy: 500,-

 

Mozdulj ki és nyomozz! Budapest - (2011. május 21. )


Web: www.krimiestek.hu

Május 21-én nyakába veheti a belvárost mindenki, aki nyomozásra adja a fejét és részt szeretne venni a krimiestek.hu legújabb játékán.

Egy bűnügy felgöngyölítése a cél - Egy dühös ember - mindezt érdekes budapesti helyszíneken, bilincsek és nyomok felkutatásával.

A kérdés, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan követte el a hajmeresztő tettet.

Az egyes nyomok elvezetnek más nyomokhoz, végül a kép összeáll és az igazság megállíthatatlanul tör majd a felszínre. Gyalog indultok, helyszín helyszínt követ, ahogy a nyomkeresésbe és a bűnös hajszolásába fogtok. A megoldáshoz kellő elszántság, megfelelő mértékű elmehasználat, valamint kalandvágy szükségeltetik.

Nyugodt tempóban nagyjából két órát vesz igénybe az interaktív nyomozás; az elmaradhatatlan nyereményekről sorsolás dönt majd azok között, akik birtokában vannak a helyes megfejtésnek, s nem restek részt vállalni.

Az izgalmas játékot az élő bűnüldözést kedvelők örömére május 21-én szombaton, valahol pest belvárosában rendezzük. Ajánljuk mindazoknak, akik nem tűrik a rejtélyeket. Mindezt egy jelképes összegért - 200,- Ft/fő.

(14 éven aluliaknak a részvétel ingyenes.)

Itt találod az első nyomot, ami délelőtt tíztől érhető el, a helyes megfejtéseket este nyolc óráig fogadjuk:

Mintha kijönnénk a főbejáratán az Állatkertnek egyenest,
Átkelünk az úton, s balra fordulunk, de rögvest.
Megteszünk még pár lépést és jobbra a teraszon,
boldogan észleljük: ott függ a bilincs és rajta a nyom.

A helyszínt Neked kell kinyomoznod!

Szerző: voragi  2011.05.17. 12:40 Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál múzeum majális

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr322910883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása