A magyar hajóépítés gyöngyszemei

 

Az új időszaki kiállításon közelről csodálhatjuk meg a Clark Ádám úszódarut - a magyar hídépítés veteránját - a budapesti, és magyar hajógyárakban épített tengeri (!) hadihajókat, és a Dunára szánt luxusgőzösöket. A makettek a TIT Hajózástörténeti Modellező és Hagyományőrző Egyesület, és a Ganz Danubius hajógyár gyűjteményéből származnak. A modellek egytől egyig hagyományos eljárásban készülnek, azaz előre gyártott, "gyári"alkatrészek nélkül, minden darabot a modellezők maguk készítenek el - fából, papírból, vagy fémből.
A magyar hajógyártás 175 évére emlékező kiállításon olyan modelleket is megismerhetnek a látogatók, amelyeket gyári készletként nem lehet megvásárolni. Ezek közé tartoznak a konténerszállító hajók, vagy az úszódaruk, amelyeknek szerkezetét, felépítését ennyire részletesen élőben soha nem lehetne látni.

A kiállítás egyik különlegessége a Székesfehérvár nevű Duna-tengerjáró hajó modellje, amely félbevágva, metszetelve látható, így a hajó belső szerkezete is megismerhető.

Visegrádi Breki-béka nap

   

"Van már programod március 26-a szombatra? Vagy még szabad ez a nap és Családoddal szívesen élveznéd a természet újjáéledését, a simogató tavaszi napsütést? Ha Visegrád elérhető közelségben van Számodra, akkor a most szombaton 10 órától az Apátkúti völgyben megrendezésre kerülő II. Breki-Béka napnál jobb programot nem is választhatnál !

A program keretei között együtt "patakászhatsz" Csemetéddel madarászkodhatttok Magyarország egyik legjobb ornitológusával, Szentendrey Géza bácsival, részt vehettek természetismereti és ügyességi játékokon és fényképezkedhettek a nap házigazdájával, Breki-Békával (vagyis velem, brekk J)!

Amíg Gyermeked a jobbnál-jobb programok közt tobzódik, Te szülőként bepillantást nyerhetsz az országban egyedülálló miliőjű, gyermekközpontú és az egyéni tehetség kibontakoztatására nagy hangsúlyt fektető Erdei Általános Iskola világába!

-->

Szerző: voragi  2011.03.25. 13:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr632770720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása