FÖLD FESZTIVÁL az ÁLLATKERTBEN

hétvégén:április 24-25

HATLÁBÚAK BIRODALMA (Oroszlánfókák)

Kié ez a leltár: 6 láb, 4 szárny, 3 testtáj, 2 csáp és 1 páncél? Aki erre az egyszerű találós kérdésre nem tudja a választ, annak mindenképpen érdemes ellátogatnia a Magyar Természettudományi Múzeum sátrához, a Rovarbarát Kertbe. Viszont aki nyomban tud felelni, annak is hasznos és szórakoztató kirándulást jelenthet a hatlábúak birodalma, amelynek lakói sok érdekes meglepetést tartogathatnak. Hinnénk-e, hogy az ájtatos manó, nevével ellentétben egyáltalán nem egy szent, hanem veszélyes ragadozó? És hogy egyetlen tölgyfán több száz rovarfaj is táplálékot találhat?

ÖKOTÉR (Vízilovak)

Az ÖkoTér egy - a környezet sorsát szívén viselő, lelkes csoport által működtetett - program, amelynek célja a gyerekek ökoszemléletre nevelése, játékos formában. Úgy gondoljuk, ha a gyerek megismeri környezetét, megszereti, és ha szereti, akkor vigyáz is rá.

Az ÖkoTér sátorban kézműves és kreatív foglalkoztatók, valamint tartalom alapú feladatlapok várják az érdeklődőket.

JÓL CSAK A SZÍVÉVEL LÁT AZ EMBER…

Kiállítás látóknak, láthatatlanul (Kisszikla)

A Kisszikla barlangjában a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete szervezésében bárki átélheti, milyen érzés a sötétben látni, más érzékszerveinkre támaszkodni. Látó és látássérült segítők közreműködésével egy mesebeli utazáson vehet rész minden kicsi és nagy, hogy az út végére megismerje saját képességeit és egy másik, izgalmas világot.

CSODÁK KERTJE (Ausztrál Ház)

Ízelítő a Csodák palotája utazó kiállításából - Gyere el hozzánk, merülj el a természettudományok, a játék, a szórakozás világában, játssz, tapasztalj, tanulj! A világ érdekes!

UNICEF (Emberszabásúak Háza)

Az UNICEF színes képeslapokkal, UNICEF pólókkal, ötletes játékokkal várja az érdeklődőket.

(Ízelítőt talál az UNICEF honlapján: www.unicef.hu/bolt-vasarlas.jsp) Minden egyes eladott UNICEF termék árának fele közvetlenül a gyerekprogramokat támogat.

DOBOZBÓL PAPÍR (Madagaszkár Ház)

A tejes és üdítős doboztól az újrahasznosított papírig

Egy italos kartondoboz minimum 75% papírt tartalmaz, érdemes szelektíven gyűjteni, mert papíriparilag újrahasznosítható. A belőle készült újrahasznosított papírból bármilyen egyéb papírtermék készülhet (pl.: kéztörlő, füzet, tojástálca, cipős doboz). Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés standján ezt az újrahasznosítási folyamatot tekinthetik meg az érdeklődők, és aki a totót jól tölti ki, ajándékot is kap.

Kérjük, gyűjtse szelektíven az italos kartont is, dobja Budapesten a kék (papír), vidéken a sárga (műanyag) szelektív gyűjtő edénybe és ne feledje: TAPOSSA LAPOSRA!

TŐZEGLÁP (Dél-Amerika Ház)

A hazai védett, vagy védelemre érdemes területek közül mostanában legtöbb nyilvánosságot kapott dunakeszi tőzegláp bemutatása.

SÜNI és VADON MAGAZINOK (Elefántkifutó)

A Süni és a Vadon magazinokat ajánljuk mindazon felnőttek és gyerekek figyelmébe, akik szívesen tesznek egy kalandos utazást a természet és a tudomány világába. A folyóiratok a Göncöl Alapítvány és a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadásában jelennek meg kéthavonta.

Vasárnap:

SZÍNPADI PROGRAMOK (Főkapu tér)

10.00 Bors néni meséi

A közösen összegyűjtött régi újságokból mesekönyv, az üres üvegekből üveggolyó varázsolódik a gyerekek segítségével. Mesék, bábok színesítik a műsort.

11.00 A Hajnal

Környezettudatos magatartásra nevelő zenés, interaktív mesejáték.

12.10 Az Erdő kincse

Zenés mesejáték mesemondó, zenész, csodamíves szereplésével. A természet értékeit felvonultató, szelektív hulladékgyűjtésre ösztönző mese, gyerekek számára érthetően, szórakoztatóan.

13.30 A Szarvas élni akar!

- környezetóvó előadás, óriás bábos, élő szereplős előadás, mely ugyanúgy megszólítja a nagyóvodás korosztályt, mint a tizenéveseket. A 120 cm-es bábokkal játszott interaktív előadás, blokkokból álló beszélgetések során együtt gondolkodunk a gyerekekkel a hétköznapjainkat meghatározó anyagfajták kulturális történetéről, fontosságáról és a környezetben pro- és kontra- okozott hatásáról.

A szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó fogalmak tisztázása után szó esik a biodiverzitásról, az egészséges életmódról, a közlekedésről.

14.40 Tündériskola

A Tündériskolában, együtt varázsolódunk át fává, bokorrá, énekelünk, játszunk. Versek, dalok állatokról a legkisebbeknek.

 

 

Szerző: voragi  2010.04.21. 09:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr521939212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása