Szeptember 28-án és 29-én az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programsorozat keretében megmozdul az egész ország, melyből a szentendrei Skanzen sem marad ki. Szeptember utolsó hétvégéjén INGYEN látogatható a Skanzen, és a két nap során igazán mesés programokkal várják a látogatókat.

Két mese elevenedik meg a Múzeumban: A hamuban sült pogácsa és A tulipános láda kulcsa. E mesék két nyomvonalat jelölnek ki a Skanzenben, melyek mentén haladva pontról pontra felfedezhető a Múzeum. Az első mesetúrát kalandvágyó látogatóknak ajánlják, hiszen a hétpróbától a nyájterelésen át a szövés-fonásig, megannyi feladat várja a vállalkozó kedvűeket. A szerelmi történetek kedvelői számára A tulipános láda kulcsa mesetúrát javasolják, ahol találós kérdéseket oldhatnak meg, ügyességi játékokban vehetnek részt, és még a bájitalkészítést is elsajátíthatják.
Mindenki útikalauzt kap a kezébe, mellyel egy nyereményjátékban is részt vehet. Azon látogatók között, akik mindkét mesetúra állomásain jártak, öt családi belépőjegyet sorsolnak ki a Szent Márton Újbor-fesztivál- és Libator rendezvényre. Akik csak az egyik mesetúrán vesznek részt, azok se búsuljanak, közülük öten egy-egy páros belépőjegyre tehetnek szert a sorsolás során.

Maja mesél

A Meseutca egyik kedvenc mesemondója, Bumberák Maja is részt vesz az eseményen! /From:Skanzen: A mesék bűvöletében/
Szerző: voragi  2013.09.26. 11:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr705534492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása