Március 31-én a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában először rendezik meg a Színházak Éjszakáját, a Múzeumok Éjszakája mintájára. A látogatókat rendhagyó, interaktív programok, kiállítások, eddig még nem látott előadások, gyermekműsorok, koncertek és beszélgetések várják. Az éjszakára érvényes karszalag 1700, diákoknak 1000, gyerekeknek száz forintba kerül.
 
A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április elsején hajnalig tartanak. A látogatók megismételhetetlen színházi estén vehetnek részt, sőt kulisszatitkokat leshetnek meg. A szervezők arra kérik a nagyérdeműt, hogy ne csak szemlélők legyenek, hanem vegyenek részt a színházi játékban. Rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívnak mindenkit.
 
A programbemutató sajtótájékoztatón Csomós Miklós kulturális főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, azért álltak a kezdeményezés mellé, mert "nagyon jó színházaink vannak nagyon értékes programokkal, nem lehet más a feladatunk, minthogy ezt megőrizzük”. Megjegyezte, hogy a közönség száma az adatok szerint csökken, ezért szükség van a közönség megtartására, hogy színházszerető generációk nőjenek fel. A mostanihoz hasonló alkalmak sok fiatal színház iránti elköteleződését segíthetik - tette hozzá.
 
A programban részt vesz a Budapest Bábszínház, a Budapesti Operettszínház, a József Attila Színház, a Katona József Színház, a Kolibri Színház, a Madách Színház, a Mikroszkóp Színpad, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Szabad Tér Színház, a Thália Színház, az Új Színház és a Vígszínház.
 
A Budapest Bábszínház például elvarázsolt kastéllyá alakul, minden zugban meglepetés, bábsimogatás, kígyóbűvölés, kalandos kirakós, bábkészítés, mézeskalács-díszítés vár majd. Sőt a látogató végigsétálhat egy báblabirintuson is.
 
A József Attila Színház délutáni teára invitált, amit az örökös tagok társaságában lehet elfogyasztani. A vendégek megtekinthetik a legendás színészek jelmezeit és megnézhetik a Parasztdekameront.
 
Kolibri Színházban délelőtt a gyerekeknek, este pedig a felnőtteknek kínálnak programot.
Arról, hogy mi fog történni a Madách Színházban a színház legidősebb és legifjabb tagjai lépnek színpadra. Az est házigazdái: Polyák Lilla és Kautzky Armand lesznek. Emellett Müller Péterrel is találkozhat a közönség, ugyanis rendhagyó Lélek Színpada estet tart, melynek keretében a színház misztériumáról fog beszélni.
 
Az Örkény Színházban a délután kulisszajárást tartanak, ami éjszaka szellemvasutas kalandtúrává fejlődik, melynek során meglepetés produkciókkal várják a vállalkozó kedvűeket. A színház előcsarnokában délután 5-től irodalmi vetélkedőre is sor kerül, Mácsai Pál vezetésével, majd a színészek szolgáltatnak műsort és csemegéket Zenés kávéház a névadóhoz címmel.
 
A Radnóti Színházban Kováts Adél sminkelési, Dr.Szervét Tibor jogi, életvezetési és ablaktisztítási tanácsokat ad, Gazsó György pedig bort kóstoltat.
 
A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad arról tájékoztatott, hogy új Bereményi-dalokat hallgathatnak a Tháliába látogatók Hideg van címmel, míg a Mikroszkópon kabaréval szórakoztatja a nézőket Aradi Tibor, Litkai Gergely, Mogács Dániel, Murányi Tünde, és Vida Péter és társaik.
 
Az estén az érdeklődők az Operettszínház társulatának éjszakai dalparádéját is megtekinthetik, részt vehetnek A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén.
 
A Katona József Színház egy izgalmas (nem korhatáros) „peep-show”-t ajánl. 
 
Az Újszínház látogatói megnézhetik az Álomfejtés című darab ősbemutatóját.
 
A Vígszínházban a nézők meghallgathatják a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését sikereikről, pályájukról és megtáncoltathatják kedvenc színészeiket.
 
Részletes program az esemény honlapján olvasható a www.szinhazakejszakaja.hu-n. Facebook-on is elérhető a programsorozat: http://www.facebook.com/szinhazakejszakaja címen.
 
A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A tizenhárom színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak jegypénztárában és a jegy.hu oldalon, illetve az esemény honlapján: a www.szinhazakejszakaja.hu oldalon. Az interneten vásárolt karszalag bármelyik színház pénztárában átvehető. A látogatónak nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint. 3 féle karszalagot lehet vásárolni: a felnőtt 1700, a diák 1000, gyerek karszalag pedig 100 forintba kerül.
 
A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. A megnyitót követően egy művészi fotókból és színházi plakátokból álló kiállítás is látható lesz egy héten keresztül a téren.

forrás: www.budapest.hu

 

Szerző: voragi  2012.03.06. 13:54 Szólj hozzá!

Címkék: éjszakája színházak

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr584292865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása