Megkezdődött a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely csaknem 60 ezer kötettel, 200-300 könyvújdonsággal és háromszáz egyéb programmal, koncerttel, beszélgetéssel, gyermekprogrammal várja a látogatókat vasárnapig a Millenáris parkban.

 

A soros magyar uniós elnökség alkalmából Per Olov Enquist svéd író mellett az Európai Unió a rendezvény díszvendége. A főbejárattal szembeni 100 négyzetméteres EU-standon mind a 27 uniós tagország közösen mutatkozik be.

 

Az esemény keretében 11. alkalommal rendezik meg az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, amelyre idén húsz ország küldte el pályakezdő alkotóit, Magyarországot Szvoren Edina képviseli.

 A könyvfesztivál részletes programja a www.bookfestival.hu oldalon olvasható.

 

Margó - Városi Irodalmi Fesztivál Budapest - (2011. április 14. - 2011. április 17.)


Web:margofeszt.blog.hu

 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal párhuzamosan, annak margóján 2011. április 14-17. között első alkalommal várja a Margó - Városi Irodalmi Fesztivál mindazokat, akik egy teljesen friss, izgalmas irodalmi rendezvényre vágynak.  Legyen a téma a gasztronómia, a zombik, a Slam Poetry vagy a művészcsaládok, egy dolog mindenképpen összeköti a programokat, ez pedig az irodalom. Ráadásul a Margón a kicsik sem maradnak ki a jóból, erről gondoskodik a Szamárfül a Margón - Európai Gyerekirodalmi Fesztivál.

És hogy kikkel? Például Cserna Szabó Andrással, Grecsó Krisztiánnal, Péterfy Borival, Spiró Györggyel, Tóth Krisztinával, Karafiáth Orsolyával és Háy Jánossal.

Hol? Többek között a Pilvaxban, a Corvintetőn, az Ankerban, a Fogasházban, a Godot-ban és a Műcsarnokban.

Április 16-án a Margó Feszt kiemelt, központi programjaként az európai irodalom Budapestre költözik egy estére. Az Európai Irodalom Éjszakája a Margóval karöltve újfajta irodalmi élményt szeretne adni; a kortárs európai irodalom különleges helyszíneken, alternatív előadásmódban jelenik meg a 4-es 6-os villamos vonalán. Aki részt vesz a TÁP Színház rendhagyó felolvasásán, Budapest új arcával ismerkedhet meg 15 helyszínen - a New York - palotában, Güll Baba türbéjén, a West End teraszán vagy éppen az Írók Boltjában.
A programok ingyenesek!

XV. Pszinapszis Budapest - (2011. április 15. - 2011. április 17.)

 

A Pszinapszis, avagy a Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye, melynek célja a pszichológia tudományának képviselete, terjesztése, elfogadtatása a laikus nagyközönség körében, illetve egy országos szakmai fórum rendszeres szervezése a szakmaibeliek számára.

A rendezvényen a szakma nagyjai - mint például Bagdy Emőke, Pléh Csaba - adnak elő a legkülönfélébb témákban, például párkapcsolatokról, gyermeknevelésről, szexualitásról, társadalmi jelenségekről, méghozzá a legfrissebb tudományos eredményekre támaszkodva, mégis közérthető hangon. Az előadások mellett változatos műhelyfoglalkozásokon, workshopokon is részt vehetnek az érdeklődök, ahol saját szemükkel pillanthatnak be a "színfalak mögé", és megtapasztalhatják, hogyan is működnek a különféle terápiás és önismereti módszerek.

A Pszinapszis idén ünnepli jubileumi 15. születésnapját. A főcíme "Határok nélkül", így témái ennek megfelelően a határok köré szerveződnek. A program sok tekintetben foglalkozik az én határaival és azok veszélyeztetésével, valamint a határok csoportban történő feloldódásával. Ugyancsak szerepet kap a pszichológia és határtudományainak kapcsolata, a tudományok közti határvonalak lebontásának lehetősége.

Az előadások között megjelennek a csoportközi határok, és az azokat mozgató dinamika. Szó lesz az egészség és a betegség közötti határvonalról, illetve annak mesterkéltségéről. A rendezvény idei célja az "ország határainak megnyitása" is, azaz külföldi csoportok is érkeznek az angol nyelvű előadásokra, workshopokra.

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Szamárfül a Margón - Európai Gyerekirodalmi Fesztivál

Budapest - (2011. április 16. - 2011. április 17.)

 A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal párhuzamosan, annak margóján 2011. április 14-17. között első alkalommal várja a Margó - Városi Irodalmi Fesztivál mindazokat, akik egy teljesen friss, izgalmas irodalmi rendezvényre vágynak. Legyen a téma a gasztronómia, a zombik, a Slam Poetry vagy a művészcsaládok, egy dolog mindenképpen összeköti a programokat, ez pedig az irodalom. Ráadásul a Margón a kicsik sem maradnak ki a jóból, erről gondoskodik a Szamárfül a Margón - Európai Gyerekirodalmi Fesztivál.

Ceremóniamester: Naszlady Éva, színésznő

Helyszín: Európa Pont (Millenáris)

Irodalmi Cserebere Budapest - (2011. április 17. )

Web: www.facebook.com/event.php?eid=136393549767368

 Megosztanád olvasmányélményeidet másokkal? Van olyan könyved, amit kétszer is megkaptál? Esetleg meguntad, százszor olvastad és továbbadnád? Akkor ott a helyed a ROHAM első irodalmi cserebere piacán!

Nyugodtan hagyd otthon a pénztárcádat, kapsz kupont a könyveidért, amit újra becserélhetsz más olvasmányokra!

Figyelem! Könyvet és irodalmi folyóiratot fogad be a piac, újságokat, napilapokat, magazinokat nem engednek be a börzére.

A megmaradt könyveket iskolai könyvtárhoz juttatják el adományként a szervezők!

Program:

14:00 óra Kapunyitás

Hogyan osztható meg és adható át az irodalom a 21. században - Gintli Tibor irodalomtörténésszel Karafiáth Orsolya beszélget.

14:30 - Cserebere
Meglepetés koncert!

Helyszín:

Roham Kávézó
Budapest VIII. Vas utca 16.

 

 Egészségolimpia Budapest - (2011. április 17. )

 A III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet 2011-ben is megrendezi egészségügyi szűrőnapjait, melyek célja, hogy felhívja a kerületi lakosok figyelmét az egészséges és mozgásban gazdag életmód valamint a betegségmegelőzés jelentőségére.

Időpont: 2011. április 17. vasárnap 9.0016.00

Helyszín: Szent Margit Rendelőintézet, III. kerület, Vörösvári út 88-96.

10.00-10.30 Sas Sándor és Zeus zenei műsora

 

10.30-11.00 Megnyitó, beszédek

Ingyenes családi és sportprogramok:

9.00-16.00 gyógytorna, fittségi felmérések, speciális sportprogramok, kézműves foglalkozás

11.00 színpadon Tabáni István

14.00 színpadon Caramel

Ingyenes egészségügyi szűrések:

 

-Vércukor-, koleszterin-, vérnyomás- és pulzusmérés

 

-In-body - testösszetétel mérés

 

-Testsúly-, testmagasság-, haskörfogatmérés, táplálkozási tanácsadás

 

-Szén-monoxid- mérés és COPD-szűrés

 

-Anyajegyszűrés

 

-Nőgyógyászati vizsgálat, méhnyakrákszűrés (előjegyzéssel)

 

-Urológiai szűrés nem csak férfiaknak

 

-Látóélesség- vizsgálat, zöldhályog-szűrés

 

-Szürkehályog-szűrés (előjegyzéssel)

 

-Emésztőszervi panaszok szűrése

 

(előjegyzéssel)

 

-Mozgásszervi panaszok szűrése

 

-Hallásszűrés (előjegyzéssel)

 

-Szájüregi szűrés

 

Szerző: voragi  2011.04.15. 13:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr502828196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása