Hétköznapok és ünnepnapok a Római Birodalomban

 

Az ókori emberek mindennapi életéről számos ókori forrásból értesülhetünk, az antik irodalom és képzőművészet alkotásai mellett, a régészeti feltárásokon napvilágra kerülő használati tárgyak, épületek, sírok, az ókori forrásokból ismert vallási szertartások mind-mind jelentős információt hordoznak.

 Az előadás során bemutatott - a magán és középületek belső dekorációját szolgáló - falfestményeken és mozaikokon az ókori emberek mindennapi életét ábrázoló jelenetek bepillantást engednek a Római Birodalom egykori lakosainak életébe: a mezőgazdasági és kézműves munkáktól kezdődően, a vallási ünnepeket, a nagy lakomákat, vadászatokat ábrázoló jeleneteken át, egészen a cirkuszi és amphitheatrumi játékokig.

 Előadó: Varga Nikoletta régész

 Előadás időpontja: 2011. április 3., 11.00                

Helye: Aquincumi Múzeum, kiállító épület, III., ker., Szentendrei út 135.

www.aquincum.hu

aquincum@aquincum.hu

Bérlet az előadásokra: Felnőtt 4000,-

 Diák/nyugdíjas: 2100,-

 Alkalmi jegy: 600,-

Szerző: voragi  2011.03.28. 15:28 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr642778957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása