2010. október 23. (szombat), 08:00 - 12:00 Csipkebogyó Fesztivál - Szarvaskő

  Szarvaskő, az Eger és Szilvásvárad között fekvő alig 300 fős bükki falu, nemcsak arról nevezetes, hogy festői tájain játszódott az "Isten hozta, őrnagy úr!", hanem a csipkebogyóról is. A 2010-ben már 3. alkalommal megrendezendő egész napos fesztiválon a résztvevők a szürettől a lekvárfőzésig és számos más felhasználásáig követhetik végig a csipkebogyó útját, sok-sok program, zene, étel-ital és jókedv kíséretében.

Helyszín : Szarvaskő, Állomáskerti Szabadidőpark
Kapcsolatok : www.szarvasko.hu

  

2010. október 23. (szombat), 08:00 Süllőfesztivál - Szigliget  

Az őszi Balaton hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol nemcsak halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják a vendégeket.

Helyszín : Szigliget, Strand
Kapcsolatok : www.szigliget.hu

 

 

2010. október 24. (vasárnap), 08:00 Tisza-tavi Madarászfesztivál - Poroszló

 

Helyszín : Poroszló, Tanösvény, Művelődési Ház
Kapcsolatok : www.poroszlo.hu

 

XII. Nonverbális Diákfesztivál - Eger

 MÁS? FESZTIVÁL XII. ORSZÁGOS NONVERBÁLIS DIÁK TALÁLKOZÓ 2010. október 29-31.  Tizenkettedik alkalommal ? október 29-31. - kerül megrendezésre Egerben a Nonverbális Fesztivál a Magyarországon élő iskoláskorú sérült, halmozottan sérült és egészséges gyermekek részvételével.  A fesztivált alternatív kulturális, művészeti rendezvényként hirdetjük. Azt hisszük, hogy az alkotás bizonyos szintjén senki sem törődik azzal, hogy az alkotó sérült, fogyatékos, vagy ép. A jelentkezők között olyan egyéni és csoportos, homogén és közös /zene, tánc, pantomim, báb, képzőművészet stb./ produkciók szerepelnek, amely a fesztiválon történő bemutatásával segíti a fiatalok integrálását, és hagyományt teremt az elkövetkező években a közös szórakozására.  Az elmúlt évekhez hasonlóan, ebben az évben is nagyon sok kísérő programok várják az egri fesztivál lakóit. Az ünnepélyes megnyitón pantomim játék, este bál, majd szombat este a Gárdonyi Géza Színházban megtartott Gulliver a törpék országában című táncjáték várja a diákokat.  Várjuk azokat az érdeklődő gyermekeket, akiket a szülők, vagy a testvérek elhoznak a rendezvényre, illetve a látott produkciók után kedvet kapnak a jövőben ahhoz, hogy ők is részesei lehessenek ennek a fesztiválnak.  A fellépő csoportokon kívül kiállítást szervezünk, melyre a gyerekek különböző munkáit várjuk.

Helyszín : Eger, EKMK-Ifjúsági Ház
Kapcsolatok : www.ekmk.eu

 

Szerző: voragi  2010.10.21. 15:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr722388642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása