Félhold Fesztivál Budapest - (2010. május 2. - 2010. május 7.)
Web: www.eutorokegyesulet.hu

Csaknem 150 éven keresztül élt együtt az oszmán-török és a magyar nép, mégsem ismerjük egymást eléggé.

A Félhold Fesztivál célja, hogy egy egyhetes program keretében megismertesse a török kultúra itthon még nem ismert szépségeit, segítsen közelebb hozni egymáshoz a török és a magyar népet, elősegíteni és fenntartani a kommunikációt, rámutatva közös múltunk örökségére, a kultúráink hasonlóságaira és különbségeire, és ezáltal a szépségére.

A programok párhuzamosan kerülnek megrendezésre a pécsi-isztambuli programokkal, ezáltal szeretnék lehetővé tenni, hogy a budapesti lakosság és az idelátogató turisták is részesüljenek a török kultúra szépségeiből.

Az egyhetes fesztivál során helyet kap a zene szinte minden műfaja, a rocktól a dzsesszen át a szúfi dallamokig ismert török művészek közreműködésével, gasztronómiai bemutatók kíséretében.

Májust követően egy éven keresztül minden hónapban különféle kulturális programokat kívánnak szervezni, folyamatosságot és mélységet adva a fesztiválnak.

Irodalmi, tánc- és filmművészeti estekkel, tudományos és kulturális ismeretterjesztő szemináriumokkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal kívánják majd színesíteni Budapest egyébként is gazdag kulturális életét.

A koncerteket kézműves foglalkozások és török néptánc-oktatás fogják színesíteni, továbbá a Dürer Kert udvarában felállított török büfé és palacsintázó lehetőséget ad a látogatóknak, hogy megkóstolják a török konyha remekeit is.

2010. május 2. (vasárnap)

19:00Istanbul Kultur Verein  (világ-, népzene) - Dürer-kert 20:00Novavon  (világ-, népzene) - Dürer-kert

2010. május 3. (hétfő)

19:00Makamhane együttes  (világ-, népzene) - Budapesti Történeti Múzeum

2010. május 4. (kedd)

20:00Hosh Neva  (világ-, népzene) - Dürer-kert

2010. május 5. (szerda)

20:00Fatima Spar

 

 (világ-, népzene) - Dürer-kert

2010. május 6. (csütörtök)

20:00Yildirim Fakilar  (világ-, népzene) - Dürer-kert

2010. május 7. (péntek)

20:00Sazz da Jazz - Dürer-kert

 

Szerző: voragi  2010.04.28. 15:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr751959310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása