Április 24-én, 15:00-kor indul a Roosevelt térről. Útvonal: Lánchíd, Alagút, Attila utca, Krisztina krt., Erzsébet híd, Március 15. tér, Pesti alsó rakpart, Kossuth tér, Alkotmány utca, Szemere utca, Szent István krt., Teréz krt., Oktogon, Andrássy út, Városliget napozó rét. Lezárt úton, rendőri és rendezői biztosítás mellett biciklizünk. A beérkezésekor, nagyjából 17:30-kor a szokásos bringaemeléssel zárunk.

 Kérünk, hogy figyeljetek egymásra és a rendezőkre. A lezárt utak miatt nem lesz sok megkötés, de nagyon fontos, hogy a körúton a villamossínre semmiképpen se menjetek fel, és mindenkinek szóljatok, aki ezt mégis megtenné.

Ha nem bírod az "autósokat", nem látunk szívesen, ne gyere el!
Ez a demonstráció nem az autóvezetők ellen szerveződik, hanem az élhető városért, amihez épp az ő együttműködésükre van leginkább szükség. Nagyon ciki nekünk, ha autósoknak beszólogató bringások tekernek köztünk.

A nagyobb kereszteződésekben zöld pólós rendezők fogják segíteni a gyalogosok, és tömegközlekedési eszközök áthaladását. Segítsd a munkájukat, legyél előzékeny azokkal, akiknek nehézséget jelent a felvonulás. Ne járass le bennünket vagy a céljainkat!

Autósokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, mindenképpen szólj rá! Nem autóvezetők ellen tüntetünk, nem ellenségeket gyűjtünk. Ha mérgesek, azt is értsd meg. Ők is áldozatot kénytelenek hozni a mi ügyünk miatt. Már otthon lennének, de most az egyszer más okozza a dugót. Te is éreztél már ilyet a városban, csak gyakrabban. ;)

Kampánycsend lesz! Kérünk, hogy SEMMILYEN politikai párt, vagy mozgalom jelképét ne hozd magaddal. A bringás ügyet szerencsére elkerülték a politikai törésvonalak, így együtt tekerhetünk. Ez ma óriási dolog, nagyon vigyázunk rá.
A bringádon legyen villogó vagy lámpa, ha estig a városban maradsz!

Ne fogyassz alkoholt, vagy maradj otthon!

Ha fényképezel, videózol, bámészkodsz, sose tartsd fel a tömeget az úton állva, mert ha az emberek egyszer leteszik a lábukat, utána azon a helyen sokáig bringás dugó lesz.

Szeretnénk a közlekedés gondjairól beszélni a sajtóban, de nem védekező alapállásból. Ehhez a szabályokat be kell tartanunk. Ez eddig elég jól sikerült. Segíts azzal, hogy másokat is megkérsz rá, ha kell.

forrás: http://criticalmass.hu/gyik

Mivel az iskolába sokan járnak bringával, gondolom érdekes lehet ez a program is.

 

Szerző: voragi  2010.04.23. 13:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr231945263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása