Idén is kinyílnak a metrókapuk a fővárosiak előtt. Kiállítás, jótékonysági színházi előadás és koncert is várja a látogatókat:

Egyedülálló, kulturális eseményekkel egybekötött nyílt napot szervez a DBR Metró Projekt Igazgatóság 2010. május 2-ára, azaz e hét vasárnapra. Az egész napos rendezvény egy szakmai kiállítással indul majd reggel, szakmai előadásokkal fog folytatódni, aztán idén is kinyílnak a metrókapuk a fővárosiak előtt két épülő metróállomáson. Végül kötetlenebb hangulatban telik majd az este, hiszen a látogatók egy rendhagyó jótékonysági színházi előadáson és egy jótékonysági koncerten is részt vehetnek, extrém helyszínen, több mint 20 méter mélyen. A programokra reggel 9 és este 21 óra között vár minden érdeklődőt a DBR és a szervezőcsapat.

 

A Móricz Zsigmond körtéri megállóban reggel 9 órakor Molnár Gyula, Újbuda polgármestere nyitja majd meg azt a kiállítást, melyen a kerület az állomás fölötti gombára kiírt tervpályázat alkotásait szeretné megismertetni a fővárosiakkal, ezzel egyben útjára is indítva a rendezvények sorát. A megnyitót követően fél 10-től a belső beépítő, majd a vágányépítő tart rövid előadást az általuk végzett munka kihívásairól. 10-től egészen 16 óráig - idén is csatlakozva az Urbitális Majálishoz - megnyílnak a metrókapuk az érdeklődők előtt a Móricz Zsigmond körtéren és a Keleti pályaudvarnál. Tízfős csoportokban, tízpercenként indulnak majd a turnusok, regisztrálni a www.metro4.hu weboldalon lehet. A tavalyi évek tapasztalatai - a hatalmas túljelentkezés - alapján csak az előzetesen regisztrált érdeklődőket tudja a DBR garantáltan fogadni a megállókban. Délután 17 órától a Vígszínház társulatának előadásában sanzonokat, este 19 órától pedig a Kis Kreatív Band jóvoltából hazai slágereket hallgathatnak majd a látogatók a 70-es és a 80-as évek legjobb zenéiből válogatva. A kiállítás és a nyílt nap ingyenes, a színházi előadás jelképes 200 forintos belépőjéből befolyt összeget a Vígszínház jótékony célra ajánlotta fel, a koncertre nincs belépő, de itt is számítanak a szervezők egyéni felajánlásokra. A befolyt bevételt a koncert szünetében Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a Down Egyesületnek, Madarász Endre, a Kis Kreatív Band vezetője pedig a fogyatékkal élő fiatalokból álló Nemadomfel Zenekar képviselőjének fogja átadni.

 

A tavalyi rendezvénysorozat sikerén felbuzdulva nagyon sok kulturális jellegű megkeresés érkezett a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz az elmúlt hónapokban. Idén ezeknek csak egy részét tudja Igazgatóságunk teljesíteni, hiszen a szervezőknek kell a munkálatokhoz igazodniuk és nem fordítva. A budai oldalon még tavaly ősszel elkezdődött a belső beépítés, idén tavasszal pedig már a vágányokat építő vállalkozó is megkezdhette a munkát. A szerkezetkész állomásokon szinte alig van megállás, ezért is esett a választás a majális időszak vasárnapjára, a lehető legjobban használva ki a rendelkezdésre álló egyetlen napnyi időt.

 

A rendezvények legfontosabb célja grandiózus és különleges körülmények között, testközelből mutatni meg a budapestieknek, hogy hol tart valójában a metróépítés. A Móricz Zsigmond körtéri megálló ideális terepet kínál ehhez, hiszen az állomás szerkezete elkészült, a belső beépítést végző Swietelsky Magyarország Kft. - aki egyben a rendezvény fő támogatója is - eddigi eredményei kezdenek látványossá válni, de a vágányokat építő Tóth TD Kft. is a tér alatt, pontosabban annak vonzáskörzetében kezdte meg nemrég a munkálatokat. A másik helyszínre, a BPV konzorcium által épített Keleti pályaudvari megállóra azért helyezünk hangsúlyt, mert ez az állomás lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása, ide érkeznek meg néhány hónap múlva az alagútépítő pajzsok, így mindenképpen a Baross tér kerül majd a figyelem központjába. Sokan nem tudják, hogy mára már ez a megálló is közel szerkezetkész és már a pajzsok érkezését várják a szakemberek.

 

A Móricz Zsigmond körtéren a Swietelsky Magyarország Kft., a Keleti pályaudvarnál a Vegyépszer Zrt. munkatársai vállalták, hogy szakmai kísérettel teszik majd élvezetesebbé a nyílt nap csoportjainak látogatását. Végül a metróépítők idén is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy Európa más nagyvárosaihoz hasonlóan teret kívánnak biztosítani a modern kulturális kezdeményezéseknek - igaz, a világon talán egyedülálló módon már most, a megvalósítás fázisában is.

 

Budapest, 2010. április 27.

DBR Metró Projekt Igazgatóság

 

Szerző: voragi  2010.04.28. 15:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr411959315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.