Itt a tavasz, egyre több szabadtéri program  lesz. Néhány példa:

Nyitott Lovardák - Lovaglás az egészségért

A Lovasok.hu szervezésében 2010. április közepétől a nyári szünet kezdetéig, az ország közel 70 lovardájában, 140 alkalommal kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget.

 

A 2010-ben hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Nyitott Lovardák program lényege, hogy a résztvevő lovardák előre meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentkezés után ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára.

A létesítményekben nem csupán lóra, vagy fogatra ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is. A program célja, hogy a lehető legtöbben megismerjék a lovat, a lovaglás szépségeit. A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, a nyílt napok helyszínei és időpontjai a www.lovasok.hu oldalon találhatók.

Az egymásért és az állatokért való felelősségvállalás jegyében a szervezők arra bíztatják a programsorozatra látogatókat, hogy fejenként 100 forintos jelképes adománnyal járuljanak hozzá a rászoruló gyermekek terápiás lovagoltatásához. A lovaknak pedig - ha tehetik - vigyenek köszönetképpen egy-egy répát, almát.

Aki lóra ül, saját egészségéért teszi a legtöbbet, mert a lovaglás bizonyítottan javítja a tartást, kondíciót, erőnlétet, egyensúlyérzéket. A lóval való munka önbizalmat ad, oldja a stresszt, fejleszti az empátiát és a felelősségérzetet.

http://lwww.lovasok.hu

 

X. Táncfórum

A Tánc Világnapját 1982 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én táncelőadásokkal ünneplik szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház immár tizedik alkalommal rendez fesztivált. 

 

Ez a rendezvény minden évben a tánc nemzetközi világnapjához kapcsolódóan kerül megrendezésre. A fesztiválon a legkiválóbb nemzetközi csoportok is bemutatói mellett a tavaszi szezon magyar újdonságait is megtekinthetik az érdeklődők. A változtozatos programkínálatból mindenki megtalálja a maga

kedvencét.

 

Fesztivál - VIII. Falk Art Fórum
(Budapest, Falk Miksa utca - április 24.)


Immár negyedik éve megrendezésre kerül a Falk Art Fórum, a Falk Miksa utca egyetlen, egész napos fesztiválja. Egy olyan antik tárgyakról és modern művészeti alkotásokról szóló program, mely egyedülálló módon igyekszik közelebb hozni a műkincsek világát az érdeklődők számára. 2010. április 24-én újra összefog több mint 50 galéria és üzlet, hogy megvalósítsa Budapest egyik legnívósabb, éjszakába és szolid mulatozásba nyúló programját.

 

Szt. György napi marha(nagy) hajtás

(Nagyvázsony - április 24.)

A hagyományosan Szent György naphoz kapcsolódó első ünnepélyes csordakihajtás, mely során látványos folklórprogramok is szórakoztatják a Nagyvázsonyba látogatókat. A nap szabadtéri istentisztelettel és állatáldással indul, majd gyermek-és utcaszínház, táncház, néptáncbemutató és mesterségek bemutatója is várja az érdeklődőket. A népművészeti vásárban mindenki meglelheti legrejtettebb kincseit.

GÖDÖRINDA - És mégis mozog a zöld!

(Budapest, Gödör Klub - április 22. csütörtök)

A Föld napja alkalmából a Gödör Klub is zöld programot szervez, ahol a környezettudatos magatartásra próbálják meg ráhangolni az embereket: környezetvédelem, újrahasznosítás, élhetőbb város, ökoteregetés...

 

Szerző: voragi  2010.04.21. 10:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr831939258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása