A 17. NAGY MÚZEUMÜNNEP

 

A Magyar Nemzeti Múzeumban 2012. május 19-20-án, tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát, a magyarországi múzeumok hagyományos seregszemléjét. A hétvége az idén is számos érdekességgel kecsegtet, hiszen több mint 100 intézmény költözik majd be a Múzeumkertbe, ahol az évről évre megújuló, izgalmas programokban a hungarikum témaköre is megjelenik.

Az Arany János szobornál felállított Nagyszínpadon fellépő előadók - többek közt a Sültü moldvai táncháza, Ruttkai Bori és a Hébe-Hóba Banda gyerek koncertje vagy a Cabaret Medrano szenvedélyes dalai - biztosítják majd a hangulatzenét, s kivételesen a főlépcső is tartogat majd meglepetést: a IX. Református Zenei Fesztivál 500 fős kórusa lép fel.

Ezeken kívül még sok különleges program várja majd a látogatókat a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban május 19-20-án reggel 9-től este 9-ig. A belépés kortalan és díjtalan.

Hungarikum, az örökségünk!

A Múzeumok Majálisa szervezője a Magyar Nemzeti Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Időpont, nyitva tartás

2012. május 19. /szombat/ - 2012. május 20. /vasárnap/      

A Múzeumkert mindkét napon 9 órától 21 óráig várja a látogatókat. A közönség érdeklődésére való tekintettel a múzeumi sátraknak naponta 10 órától 18 óráig kell fogadniuk a látogatókat.

 

Római tavaszünnep Aquincumban. Floralia 2012. Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum 23. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát, valamint az előre meghirdetett Aquincumi Költőverseny ünnepélyes lezárását.
 

A program ideje alatt a látogatók az ókort idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe: kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszert, sarut, kerámia edényeket, érmet készíthetnek, szőhetnek. Légiók felvonulása, kelta harcosok, mesterségek bemutatója, gladiátorviadalok szerepelnek még a hétvége ajánlatában.

Római büfé római ételekkel, és Római kocsma várja az érdeklődőket. Az előre meghirdetett költőverseny díjkiosztása, ahol a díjazott klasszikus formában írt pályaműveteket neves színészek tolmácsolásában hallhatja a közönség. A 2012. év hívószava: Pannonia Provincia. A rendezvény alatt az alábbi kiállítások folyamatosan megtekinthetők: "Aquincumi Látványraktár", "Róma Aquincumban", "Van új a föld alatt..."

Időpont, nyitva tartás
2012. május 19. /szombat/ - 2012. május 20. /vasárnap/      
Szerző: voragi  2012.05.15. 12:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr424512543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása