"Veszíts el egy könyvet!" - Világjáték
A nemzetközi játék magyarországi megkezdésének kétéves évfordulójára, a kezdeményező orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár tizenkilenc másik könyvtárral összefogva, országos könyvelhagyó napot szervez 2010. március 25-én.
A Nagy Könyvelvesztő Nap

A nemzetközi játék magyarországi megkezdésének kétéves évfordulójára, a kezdeményező orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár tizenkilenc másik könyvtárral összefogva, országos könyvelhagyó napot szervez 2010. március 25-én. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának keretében megnyert pályázatával kapcsolódik a „Veszíts el egy könyvet!” programhoz, elősegítve az olvasás népszerűsítését és az olvasási kultúra terjesztését, mint pályázati célt. A világjáték szabályainak megfelelően 2010. március 25-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársai, Budapest egész területén, 50 szépirodalmi könyvet veszítenek majd el, remélve, hogy a könyvek értő olvasójukra találnak. A könyvet megtaláló jutalma – az élményen túl – az a lehetőség, hogy megtalálóból könyvelvesztő lehessen. Vagyis: a könyvet elolvasás után valahol el kell veszítenie, esélyt adva ezzel egy másik megtalálónak az olvasásra!

Játékunk a lakosság minden rétegének és életkori csoportjának tagjait szeretné elérni azzal az üzenettel, hogy olvasni izgalmas és érdekes élmény.

Tudnivalók a játékról:
A veszítő a nyerő
A könyvet kedvelőket változatos jelzőkkel illeti a közvélemény: olvasó, könyvmoly, könyvfaló, könyvbarát, könyvkukac vagy könyvdühönc. Ő az, a könyvdühönc, aki szenvedélyesen gyűjti a könyveket. A könyvdühöncöt nem érdekli, mi van a könyvében, a ritkaságra, különösségre vagy a mennyiségre pályázik. A történelem leghíresebb könyvdühönce Richard Hebber (1773-1833) volt, aki maga és ügynökei révén félmillió könyvet szerzett meg, de sosem olvasta őket – írja Ráth-Végh István A könyv komédiája című művében.

Lelőhelyek és vesztőhelyek
Mi olvasásra ajánljuk, azért veszítjük el a könyveket! Az első napon a könyvtárosok által elhagyott könyvek "vesztőhelyeit" az alábbi térképről ismerhetik meg az érdeklődők.


"Veszíts el egy könyvet!" nagyobb térképen való megjelenítése



Szerző: voragi  2010.04.08. 15:20 1 komment

Címkék: egy el veszíts könyvet!

A bejegyzés trackback címe:

https://nlgkonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr341904742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kishold 2010.04.20. 14:40:16

Nem semmi a blogod!
Élvezetes és tanulságos! Miért nem veszel részt olyan versenyeken mint a www.blogverseny.info ? Szerintem aratnál!
Melody
süti beállítások módosítása